Färgtrender 2016

Det som senaste åren dominerat färgtrenderna är att färgerna får olika namn. 
Bronde, opal, sombre, ombre, ronze, babylights, balayage och grannygrey är några uttryck som antingen hängt med ett tag eller smugit sig in på sistone.
 
Bronde är en mix av brunt och blont. Perfekt för dig som varit blond och vill bli mörkare, men inte för mörk. Även perfekt för dig som är mörk och vill bli ljusare, men inte göra för stor kontrast.
 
 
Sombre är en softare variant av ombre-soft ombre. Rötterna är mörkare och topparna ljusare, men utan den skarpa övergången som ombren.
 
 
Balayage är egentligen mer en teknik än en färg, det innebär att frisören målar ditt hår på frihand, utan folie. Resultatet kan vara skarpare eller softare, men innebär alltid mörkare rötter och ljusare längder.
 
 
 
Ronze är en blandning av rött och brons. Kan vara i hela håret eller med en teknik som liknar sombre.
 
 
Babylights är en teknik som ska påminna om det naturligt ofärgade håret, som endast ljusats upp av solen, i topparna och framtill.
 
 
Opal innebär pastelltoner och kan vara en mix av silver, rosa, lila m.m
Dessa toner kräver ett helt vitt utgångsläge och är inget du kan droppa in på en salong och få i ett nafs. Kräver ibland flera sittningar om du är mörkare i utgångsläget. Kostar en slant, eftersom håret måste blekas först, och sedan tonas in i önskade pastelltoner.
Finns även en variant som kallas Rainbow som har lite knallgare pastelltoner.
 
 
Grannygrey har varit väldigt populär en tid, men precis som för pastelltonerna kräver detta ett ordentligt grundarbete, då utgångsläget måste färgas helt vitt innan det tonas in i silver/grått. Snyggast är att ha rötterna mörkare, och då är det bästa att utgå från den naturliga färgen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
#balayage #bronde #frisör #ronze #sombre
0 kommentarer